Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sós fánk

Sós fánk
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb. 1 órán át kelesztjük. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a kókusz zsírt. A megkelt tésztáinkat ebbe helyezzük bele. Az első oldalát 3, a második oldalát 2, majd az elő oldalát ismét 1 percig sütjük. A kisült fánkokat tetszés szerint elkészített töltelékkel tölthetjük. Pl.: körözöttel, metélőhagymás juhtúróval, lilahagymával kevert pástétommal stb.
Elkészítés lépései: 
Sós fánk elkészítésének 1. lépése
1
Sós fánk elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
Az első oldalát 3, a második oldalát 2, majd az elő oldalát ismét 1 percig sütjük.
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • BL-55 liszt 1kg
  • Budafoki élesztő 50g
  • Só 20g
  • Tojássárgája 4db
  • Vaj vagy margarin 150g
  • Tej vagy víz 0,45l
  • A sütéshez: kókusz zsír