Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Spenótos - juhsajtos kenyér

Spenótos - juhsajtos kenyér
Videó: 
Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a vízzel. A keveréket egy tálban a liszttel, tejjel, tojásokkal, sóval, borssal és az olajjal összekeverjük egy keverőtálban és kb. 8 percig dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyen 60 percig kelni hagyjuk. Ezután lisztezett felületen kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk. Végül eloszlatjuk rajta a spenótot és a reszelt juhsajtot. Ízlés szerint megszórhatjuk chilivel is. A tésztát feltekerjük és kizsírozott formába helyezzük, majd letakarva újabb 30 percig kelni hagyjuk. Végül a kenyeret megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Előmelegített sütőben 190 ˙C-on kb. 50 percig sütjük.
Elkészítés lépései: 
Spenótos - juhsajtos kenyér elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
Kb. 3 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 250 g liszt
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 ek víz
  • 3 tojás
  • 100 ml tej
  • 20 ml olíva olaj
  • ½ tk só
  • bors
  • Töltelék díszítés:
  • 200 g juhsajt
  • 250 g passzírozott spenót
  • chili
  • étkezési olajspray
  • 1 tojás
  • fekete szezámmag (díszítéshez)