Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Spenótos mozzarellás csiga

Spenótos mozzarellás csiga
Az élesztőt a langyos tejjel és a kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel összegyúrjuk. A puha tésztát letakarva 45 percet kelesszük. Téglalap formára kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Rászórjuk a spenótos fokhagymát amit előtte kevés vajon pároltam meg és a szeletelt mozzarella sajtot. Feltekerjük mint a bejglit, és 12 darab csíkokra vágjuk. Muffin formát jól kiolajozzuk és a tészta tekercseket bele állítjuk. A tetejét tojással megkenjük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 200 fokon Frissen fogyasztjuk
Elkészítés lépései: 
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 1. lépése
Előkészület
2
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 2. lépése
3
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 3. lépése
4
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 4. lépése
5
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 5. lépése
6
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 6. lépése
7
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 7. lépése
8
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 8. lépése
9
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 9. lépése
10
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 10. lépése
11
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 11. lépése
12
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 12. lépése
13
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 13. lépése
14
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 14. lépése
15
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 15. lépése
16
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 16. lépése
17
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 17. lépése
18
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 18. lépése
19
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 19. lépése
20
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 20. lépése
21
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 21. lépése
22
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 22. lépése
23
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 23. lépése
24
Spenótos mozzarellás csiga elkészítésének 24. lépése
25
Elkészülési idő: 
10+45+25 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 30 dkg Liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez
  • 20 dkg Párolt spenót
  • 15 dkg Mozzarella
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás a kenéshez