Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Spenótos - sonkás - főtt tojásos kenyér

Spenótos - sonkás - főtt tojásos kenyér
Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a tészta hozzávalóiból sima, egynemű tésztát készítünk. A tésztát 1 órán át érleljük, majd átforgatjuk és újabb 1 óráig érleljük. Három egyenlő részre osztjuk és kissé elnyújtjuk, a töltelékeket szintén harmadoljuk, és a kenyerekbe nyomkodjuk. A tészta sarkait óvatosan behajtjuk és cipót formázunk. Konyharuhával kibélelt és lisztezett tálban letakarva kelesztjük 90 percig. Sütőlemezre borítjuk, a felületét vizezzük és 210-220 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
Elkészítés lépései: 
Spenótos - sonkás - főtt tojásos kenyér elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
K. 4 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Kovász
  • 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt)
  • 300 g víz
  • 200 g kovászos uborka lé
  • Kenyér:
  • 500 g Bl 80 kenyérliszt
  • 20 g só
  • 10 g Budafoki élesztő
  • 150 g víz