Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sült egérkék

Sült egérkék
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy lágy, sima tésztává, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk. Egy mély serpenyőben vagy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk (kb. 170-175 °C-ra). Merítsünk egy evőkanalat a forró olajba, és a tésztát kanálnyi adagokban a forró olajba helyezzük. A külső részét ropogósra sütjük, majd kivesszük és háztartási papírkendőn hagyjuk lecsöpögni. A még meleg egereket megszórjuk porcukorral és jóízűen elfogyasztjuk. Ízlés szerint vaníliaöntettel vagy lekvárral tovább ízesíthető.
Elkészítés lépései: 
Sült egérkék elkészítésének 1. lépése
1
Sült egérkék elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • Tészta (kb. 20 darabhoz)
  • 300 g BL55-ös búzaliszt
  • 60 g puha vaj
  • 30 g porcukor
  • 3 tojás sárgája (L-es méretű tojásé)
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál rum
  • ½ zacskó vaníliáscukor
  • ca. 200 ml tej (szobahőmérsékletű)
  • Megszóráshoz porcukor