Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sütőtökös-baconos halloweeni csemege

Sütőtökös-baconos halloweeni csemege
Az egész sütőtökünket felvágjuk és megsütjük, ha megsült kikaparjuk a belsejét és ízlés szerint reszelünk bele gyömbért. A baconszeleteket kisütjük, így vékony baconchipseket kapunk. A tészta hozzávalóit összekeverjük és alaposan kidagasztjuk. 80 g-os gombócokra választjuk a tésztát. 15 percig letakarva pihentetjük. A gombócokat téglalapformájúra kinyújtjuk, egyvonalban rakunk bele tölteléket és 1-1 szelet baconchipset. Mint egy kiflit, feltekerjük kb. a tészta harmadáig, majd 2 cm-enként fésűszerűen bevagdossuk, végül lekenjük egy egész tojással. Hántolt tökmaggal díszítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük, kb. 1 órát kelesztjük. Előmelegített sütőben 230 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Sütőtökös-baconos halloweeni csemege elkészítésének 1. lépése
1
Sütőtökös-baconos halloweeni csemege elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
12-15 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 500 g finomliszt
  • 25 g friss Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 15 g vaj
  • 1 kg sütőtök (200 g a tésztához)
  • 2 dl víz
  • 1 tojás
  • Töltelék:
  • 800 g sütőtök
  • 150 g szeletelt baconszalonna
  • gyömbér ízlés szerint
  • Díszítés:
  • 1 csomag hántolt tökmag