Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Szilveszteri szerencsemalacok

Szilveszteri szerencsemalacok
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután 4 mm tésztát nyújtunk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk (nagyobb és kisebb). A maradékból „füleket” formázunk. A szemeket mazsolából, szegfűszegből vagy borsból készíthetjük. Ismét 30 percig kelesztjük, majd sütés előtt tojással megkenjük. 200°C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Szilveszteri szerencsemalacok elkészítésének 1. lépése
1
Szilveszteri szerencsemalacok elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
15 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Sós kalács tésztát készítünk http://eleszto.hu/receptek/mini-sos-kalacs
  • 500 g liszt
  • 2.5 dl víz
  • 25 g Budafoki Élesztő
  • 35 g só
  • 0,25 dl étolaj
  • 25 g vaj