Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Tökmagos-répás pogácsa

Tökmagos-répás pogácsa
Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és késsel a tetejét berácsozzuk. Tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd kb. 50 percig kelesztjük. Tej és tojás keverékével lekenjük a pogácsák tetejét, illetve tetszés szerint tökmaggal, szezámmaggal díszítjük. 230 °C-os sütőben körülbelül 12 percig szép aranysárgára sütjük.
Elkészítés lépései: 
Tökmagos-répás pogácsa elkészítésének 1. lépése
1
Tökmagos-répás pogácsa elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
12 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500 g liszt
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 2 tojás sárgája
  • 100 g sertészsír
  • 50 g egész tökmag
  • 50 g sárgarépa (lereszelve, lé nélkül)
  • 230 g tej