Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tökmagos-répás pogácsa

Ingredients:

liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
tojás sárgája
2
sertészsír
100 g
egész tökmag
50 g
sárgarépa (lereszelve, lé nélkül)
50 g
tej
230 g

Preparation mode:

Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és késsel a tetejét berácsozzuk. Tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd kb. 50 percig kelesztjük.
Tej és tojás keverékével lekenjük a pogácsák tetejét, illetve tetszés szerint tökmaggal, szezámmaggal díszítjük.
230 °C-os sütőben körülbelül 12 percig szép aranysárgára sütjük.

Elkészítés lépései:

Tökmagos-répás pogácsa elkészítésének 1. lépése
Tökmagos-répás pogácsa elkészítésének 2. lépése