Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Tonhalas csónak

Tonhalas csónak
Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat. Tészta: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő (kb. 1 óra). Majd a megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk (formától függően kb. 60-80 grammos darabokra), gombócokat formálunk belőlük és 10 percig pihentetjük. A gombócokat köralakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), majd két oldalt bevágjuk a körünket késsel, kb. 3 cm hosszan. Majd középre tölteléket helyezünk úgy, hogy ne érjen a töltelék a bevágáshoz (maradjon még kb. fél centi a töltelék és a bevágás között). A bevágásnál megfogjuk két oldalt a tésztánkat és átfordítjuk, így csónakot tudunk belőle formálni. Ezt megismételjük az összes darabnál, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket. Kb. 30-40 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben süssük készre 220-230 fokon kb. 10-12 perc alatt.
Elkészítés lépései: 
Tonhalas csónak elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
10-12 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 250 g liszt
  • fél kocka Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 150 ml víz
  • 8 ml olívaolaj
  • Töltelék:
  • 1 db tonhal konzerv (150g)
  • fél citrom
  • 1 ek majonéz
  • 1 csipet fehérbors
  • újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint