Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Toszkán vekni

Toszkán vekni
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a vekniket és 220 °C 30 percig vízgőzzel megsütjük. Ehhez néhány perccel korábban egy másik tepsit tesszük az előmelegített sütő alsó rácsára, beleöntünk 1/8 liter vizet és azonnal becsukjuk a sütő ajtaját.
Elkészítés lépései: 
Toszkán vekni elkészítésének 1. lépése
1
Toszkán vekni elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 1 kg búzaliszt
  • 550 ml víz
  • 22 g só
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • szárított paradicsomot (ízlés szerint)