Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Túrós-barackos kis pite

Túrós-barackos kis pite
Töltelék: Minden összetevőt bemérünk egy edénybe és összekeverjük. Majd a tölteléket is kikeverjük, és felhasználásig hűtőben, lefóliázva tároljuk. Tészta: Mérjük ki a lisztet, sót, porcukrot és a vajat. Gyúrjunk belőle morzsalékos tésztát, majd adjuk hozzá a tojást. A külön kimért vízben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá a masszánkhoz. Alaposan dolgozzuk ki a tésztánkat. Ezután letakarva érleljük 1 órát. Válasszunk közepes méretű sütőformákat és mérjünk ki nagyjából akkora tésztadarabokat, ami az adott formánkhoz kell. Nyújtsuk ki a tésztákat fél centiméter vastagságúra, béleljük ki vele a formát és töltsük meg a túrótöltelékünkkel úgy, hogy a forma tetejét a töltelék ne érje el. Ha megvan, magozott, felszeletelt sárgabarack darabokat tegyünk a töltelék tetejére. Ezután sütőpapíron, sütőlemezen kelesszük egy órát. Sütés előtt felvert tojással kenjük meg a tésztánk peremét. Süssük készre 180 fokon kb 22-25 perc alatt.
Elkészítés lépései: 
Túrós-barackos kis pite elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
22-25 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500g liszt
  • 130ml víz
  • 25g Budafoki élesztő
  • 10g só
  • 50g porcukor
  • 150g vaj
  • 50g tojás
  • Töltelék:
  • Túró: 250 g
  • Mascarpone: 125 g
  • Tojás: 1 db
  • Vaníliacukor: 4 tasak
  • Kristálycukor: 1 evőkanál