Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a sót és a tejfölt is. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. 1 cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg szögletesre. Megszórjuk a sajt 2/3 részével, majd feltekerjük, úgy mint a bejglit. Fél órát ismét pihentetjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk/vagy pizzavágóval négyzetekre vágjuk. Megkenjük tojás sárgájával és leszórjuk a maradék sajttal. 200 fokon 20-25 percig sütjük. Hogy ízesebb legyen, ilyenkor kora tavasszal vágott medvehagymával gazdagithatjuk, amit belegyúrunk a tésztájába.
Elkészülési idő: 
1 óra 45 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg túró
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg Rama/vagy vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 + 1 tojás sárgája
  • 30 dkg reszelt sajt