Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós pogácsa

Ingredients:

liszt
60 dkg
túró
30 dkg
langyos tej
1 dl
cukor
1 ek
csapott
élesztő
3 dkg
Rama/vagy vaj
25 dkg
tejföl
1 dl
tojás sárgája
2+1
reszelt sajt
30 dkg

Preparation mode:

A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb.
Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót.
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a sót és a tejfölt is. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
1 cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg szögletesre. Megszórjuk a sajt 2/3 részével, majd feltekerjük, úgy mint a bejglit.
Fél órát ismét pihentetjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk/vagy pizzavágóval négyzetekre vágjuk.
Megkenjük tojás sárgájával és leszórjuk a maradék sajttal.
200 fokon 20-25 percig sütjük.
Hogy ízesebb legyen, ilyenkor kora tavasszal vágott medvehagymával gazdagithatjuk, amit belegyúrunk a tésztájába.