Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Vágott fahéjas tekercs

Vágott fahéjas tekercs
A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 60x40 cm-es téglalapra nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit eleggyé dolgozzuk, egyenletesen elkenjük a tésztán. Ezután csigaszerűen feltekerjük, és kb. 8 cm-es hosszúságú darabokra vágjuk a tésztánkat. Ezeket a rudakat ollóval 4, egymástól egyenlő távolságra lévő helyen bevágjuk. A bevagdosott részeket mintává hajlítjuk. Kivajazott tepsibe helyezzük, kb. 35 percig kelesztjük. Majd egy egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 14-15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Vágott fahéjas tekercs elkészítésének 1. lépése
1
Vágott fahéjas tekercs elkészítésének 2. lépése
2
Vágott fahéjas tekercs elkészítésének 3. lépése
3
Elkészülési idő: 
Sütési idő: 14-15 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 25 g friss Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 60 g cukor
  • 60 g vaj
  • 2 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • Töltelék:
  • 150 g vaj
  • 5 g fahéj
  • 80 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor (1 csomag)
  • 2 g kardamon fűszer
  • 2 g őrölt szerecsendió
  • 5 g őrölt szegfűszeg