Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Valentin Kalács

Valentin Kalács
Videó: 
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután tetszés szerint két nagyobb és négy kisebb darabra osztjuk a tésztát. A nagyobb darabokat kinyújtjuk és szív formát alakítunk ki belőle. A kisebb tésztadarabokat kinyújtjuk olyan hosszúra, hogy fonás után körbeérjék a kalácsot (copffonás). A szív formát villával megszurkáljuk, majd lekenjük tojással és ráillesztjük a két ágból megfont darabot. Az elkészült kalácsokat sütőpapíros tepsire rakjuk és kb. 1 órát kelesztjük. 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a pudingot, a gyümölcsöt megmossuk és lecsepegtetjük. Miután kihűlt a kalács, egyenletesen elterítjük rajta a pudingot, és tetszés szerint feldíszítjük a gyümölcsökkel.
Elkészítés lépései: 
Valentin Kalács elkészítésének 1. lépése
1
Valentin Kalács elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
20-25 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Hozzávalók (2 db kalácshoz):
  • 50 g Budafoki Élesztő
  • 500 g búzaliszt
  • 5 g só
  • 40 g cukor
  • 75 g vaj
  • 1 db tojás
  • 200 g tej
  • Töltelékhez:
  • 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding
  • Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint