Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Zserbó torta

Zserbó torta
Egy tálban összedolgozzuk az elmorzsolt vajat a liszttel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A homogén tésztát 4 részre osztjuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztákat egyenként tortaforma méretűre nyújtjuk. A tortaformát kikenjük zsiradékkal (vagy sütőpapírt helyezünk bele). Belehelyezzük az első kinyújtott lapot, amelyre baracklekvárt kenünk, a lekvárra pedig rászórjuk az előzőleg porcukorral elkevert darált diót. Ezután a tetejére ismét egy tésztalapot teszünk, megint rákenjük baracklekvárt, utána pedig cukrozott dió következik, majd ezt újra megismételjük. A negyedik tésztalapot villával megszurkáljuk, és 30 percig kelesztjük. Kelesztés után 180° C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!). A kihűlt tortát étcsokoládéval bevonjuk.
Elkészítés lépései: 
Zserbó torta elkészítésének 1. lépése
1
Zserbó torta elkészítésének 2. lépése
2
Zserbó torta elkészítésének 3. lépése
3
Elkészülési idő: 
30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g liszt
  • 200 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 50 g cukor
  • 10 g só
  • 250 ml tej
  • Töltelékhez:
  • 250 g darált dió
  • 250 g porcukor
  • 250 g baracklekvár
  • Felületére:
  • 100 g tortabevonó étcsokoládé (min: 75% kakaótartalommal)