Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát. Letakarva érleld kb. 35 percet. Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira. Tegyél rá egy sütőpapírt és egy…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
Kovász készítése: Alaposan dolgozd el a lisztet a meleg vízzel, szőlőmag liszttel és a kefirrel, majd letakarva meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát. Tészta készítése: Az elkészített kovászhoz add hozzá a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd ki, majd letakarva hagyd kelni a tésztát legalább 40 percig. A tésztát oszd…
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk! Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet keverünk mindennap a tésztánkhoz, így „etetjük”. Tészta: A langyos tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a többi hozzávalóból pedig tésztát dagasztunk. Ehhez hozzáöntjük a maradék tejet és az öreg…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Ha szükségét érezzük, adjunk hozzá egy kis folyadékot is, pl. vizet vagy tejet. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk. Sütőpapíros lemezre rakjuk és kb. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük. 200 °C-os…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet…
Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet. Sütés után átkenjük az…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
Töltelék elkészítése: A csokoládékat lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ehhez a margarint melegítsük puhára. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, majd letakarva kelesztjük 20 percet. Kilenc egyenlő részre osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük. Minden gombócot kinyújtunk ovális alakúra és a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztákon, majd…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 450 g , 30 g friss , 45 g , 250 ml tej, 55 g cukor, 1 csipetnyi só, 1 tojás, 170 g barna cukor, 1 tk fahéj, 50 g olvasztott vaj A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, melegítjük és hűlni hagyjuk (a vaj-tej keveréket csak akkor…
A lisztet összedolgozzuk a burgonyával, sóval. Az élesztőt 2 dl cukros vízben felfuttatjuk. Aztán hozzá adjuk a liszthez, kelesztjük. Közben a húst kockázzuk, és a fűszerrel sütjük. A tésztát tepsibe nyomkodjuk félig megsütjük. A tejfölben elkeverjük a fokhagymát, és a salátafűszert. A félkész tészta tetejére öntjük. Paradicsommal kirakjuk a tetejét,…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, dagasztást követően letakarva 15 percet pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és nyújtófával oválisra kinyújtjuk. A tészta felületét megolajozzuk és a dió-cukor keverékébe mártjuk. Szorosan feltekerjük, mint egy kiflit úgy, hogy a töltelék a belső oldalon legyen. A feltekert kifli…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük. A tésztákat…
Kovász: Mérjünk ki 150 g lisztet és külön 170 ml hideg vizet, majd az ebben a vízben keverjük el az élesztőt (20 g). Ezután adjuk hozzá a liszthez és állítsuk össze az elő tésztánkat, majd lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Tészta: Másnap vegyük elő a kész élesztős kovászunkat és mérjünk…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. 60 g-os darabokra osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük, majd ismét pihentetjük 5 percet. Tetszés szerint formázzuk, fonjuk és felületét vizezzük, majd fekete és fehér szezám…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük. A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót. 5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába,…
Tészta készítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, belekeverjük a sót, a porcukrot és az élesztőt, majd tojással, tejföllel, tejjel elkészítjük a rugalmas tésztánkat. Fóliában hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd az elkészített tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és a maradék 1/3 tésztát…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.