Adventi almás-fahéjas babka

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet.
A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy kelttésztát.
Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet, majd oszd 3 egyenlő részre és nyújtsd ki őket négyzet alakúra. (3 babkánk fog készülni)
Oszd el 3 felé a fűszeres krémet és egyenletesen kend el a tészták felületén, majd ugyanígy az almát is szedd három felé és oszlasd el a krémen. Tekerd fel szorosan, majd hosszában vágd ketté. Ezután csavard őket össze és tedd egy 23x11x7 cm-es sütőformába.
Letakarva keleszd meleg helyen a babkákat, kb. 1 órán át, majd 175 °C-os előmelegített sütőben süsd 30-35 percig.
Jó étvágyat kívánunk!