Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Adventi almás-fahéjas babka

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
1 csomag
joghurt
1 kis pohár
(140 g)
tojássárgája
1 db
vaj
100 g
tej
100 ml
TÖLTELÉK:
vaj
100 g
fahéj
1 g
őrölt szegfűszeg
1 g
vaníliás cukor
2 csomag
alma szeletelve
3 db
cukor
100 g
darált keksz
20 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet.
A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy kelttésztát.

Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet, majd oszd 3 egyenlő részre és nyújtsd ki őket négyzet alakúra. (3 babkánk fog készülni)

Oszd el 3 felé a fűszeres krémet és egyenletesen kend el a tészták felületén, majd ugyanígy az almát is szedd három felé és oszlasd el a krémen. Tekerd fel szorosan, majd hosszában vágd ketté. Ezután csavard őket össze és tedd egy 23x11x7 cm-es sütőformába.

Letakarva keleszd meleg helyen a babkákat, kb. 1 órán át, majd 175 °C-os előmelegített sütőben süsd 30-35 percig.

Jó étvágyat kívánunk!