Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Adventi diós-csokis kalács

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
10 g
cukor
60 g
vaníliás cukor
1 csomag
citromhéja
1 db
narancshéja
1 db
margarin vagy vaj
100 g
tojássárgája
1 db
tej
230 ml
TÖLTELÉK:
olvasztott vaj
50 g
diótöltelék
200 g
csokoládé
100 g
LOCSOLÓ:
tej
50 ml
cukor
25 g
vaníliás cukor
10 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet.

Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a tölteléket. Pár csepp vajjal még locsold be a tölteléket és szorosan tekerd fel csigának.

Formázz belőle kerek formát és helyezd sütőpapírra, majd egy éles késsel vágd be a tészta felületét.
Meleg helyen keleszd kb. 1,5-2 órát.

Sütés előtt kend le egésztojással és 175 °C-on süsd 18-20 percig.
Sütés közben, amikor már színt kapott a kalács, a locsolóval időnként kend át alaposan.

Jó étvágyat kívánunk!