Fánk airfryerben

Ingredients:
búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
4 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
10 g
olaj
17 g
sütőpor
1 g
rum
4 g
tojássárgája
1 db
tej
120 ml
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát.
Letakarva pihentesd 15 percet.
Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és szúrd ki 7 cm-es kiszúróval, majd a közepét egy 2,5 cm átmérőjű kiszúróval.
35 °C-on keleszd „proof” funkción kb. 45 percet. (Ha nincs kelesztés funkciója az airfryernek, természetesen hagyományosan is keleszthető.)
Kend meg pici olajjal, majd süsd 170 °C-on 6-7 percet. (Cosori: „bake” funkció)
Ízlés szerint töltheted, dekorálhatod.
Jó étvágyat kívánunk!