Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás-diós lepénytorta

Ingredients:

budafoki élesztő
2,5 dkg
liszt
25 dkg
tej
1 dl
olvasztott margarin
diónyi
egész tojás
1
porcukor
5 dkg
dió
10 dkg
fahéj
pici
cukor
2 ek
alma
1 kg

Preparation mode:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval aztán az almakarikákat majd megint a cukros dióval meghintjük.180 Celsius fokon 30-40 percig sütjük.Picit hagyjuk hűlni majd szeleteljük.Magában is és vaníliás pudinggal is nagyon finom könnyen elkészíthető édesség.

Elkészítés lépései:

Almás-diós lepénytorta elkészítésének 1. lépése
Kimérjük a hozzávalókat
Almás-diós lepénytorta elkészítésének 2. lépése
Bedagasztjuk a tésztát majd kelesztjük.
Almás-diós lepénytorta elkészítésének 3. lépése
Kelesztés után belesimítjuk a tortaformába.
Almás-diós lepénytorta elkészítésének 4. lépése
Megszórjuk dióval.
Almás-diós lepénytorta elkészítésének 5. lépése
Almakarikákat halmozunk rá.
Almás-diós lepénytorta elkészítésének 6. lépése
Végül megint cukros dióval.
Almás-diós lepénytorta elkészítésének 7. lépése
Kész a torta.Jó étvágyat