Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás-fahéjas morzsasüti airfryerben

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
3 g
vaj
50 g
cukor
250 g
fahéj
1 g
tej
110 ml
TÖLTELÉK:
alma apróra vágva
1 nagy db
cukor
50 g
fahéj
0,5 g
MORZSA:
vaj
50 g
cukor
50 g
liszt
75 g
fahéj
1 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A töltelék hozzávalóit pár percig serpenyőben kevergetve forrald!

Morzsa elkészítése:

Morzsold össze a puha vajjal a morzsa hozzávalóit!

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit mérd ki és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát.
Letakarva pihentesd kb. 15 percet.

Vágd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20 cm átmérőjű lappá.

Egyenletesen oszlasd el rajta a tölteléket, majd szórd meg a morzsával. Tedd a forrólevegős sütőbe és 30 °C-on keleszd 30 percet. 170 °C-on süsd “bake” funkción 15 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Footnotes:

Ezt a receptünket Cosori TurboBlaze forrólevegős sütőben készítettük el.

Más típusú airfryerben vagy hagyományos sütőben történő elkészítés esetén a sütési idő és a hőfok minimálisan változhat. Amennyiben nincs kelesztés funkció az airfryerünkön, hagyományos módon - szobahőmérsékleten, letakarva- is keleszthetünk.