Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás-fahéjas virág

Ingredients:

tej
270 ml
Budafoki élesztő
20 g
cukor
50 g
10 g
vaj
50 g
liszt
500 g
csatos tortaforma kivajazva vagy sütőpapírral bélelve
28-32 cm
savanykás alma
5 db
barnacukor
50 g
kanál fahéj
1 mk

Preparation mode:

Töltelék:
Az almákat megmossuk és almaszeletelővel felvágjuk őket (héjastul). A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, majd az almadarabokat beforgatjuk. A cukros almagerezdeket fogjuk beletölteni a tésztadarabokba.
Tészta:
Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, cukrot és a vajat. Gyúrjuk össze, majd a tejben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Ezután dagasszunk tésztát belőle, és ha megvan, lefóliázva tegyük hűtőbe fél órára.
Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, egy kör alakú formával szaggassunk ki a tésztából annyi kört, ahány almadarabunk van. Ezekbe a tésztadarabokba töltsük bele a cukros almadarabokat és csomagoljuk be a tésztával.
Egy 28-32 cm csatos tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk. Ebbe helyezzük be a becsomagolt, szirom formájú töltött tésztáinkat úgy, hogy virágot formáljunk belőlük.
A tortaformában kelesszük egy órát, majd sütés előtt felvert tojással megkenjük.
Végül kb. 25 perc alatt, 180-200 °C-on készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Almás-fahéjas virág elkészítésének 1. lépése
Almás-fahéjas virág elkészítésének 2. lépése