Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás, mazsolás tekercs

Ingredients:

Budafok élesztő
20 g
liszt
35 dkg
tojássárgája
5 db
cukor
6 kk
tej
2 dl
3 csipet
narancs és citrom reszelt héja
1 db
reszelt alma
4-5 db
fahéjas cukor
4 ek
néhány szem apróra vágott dió
mazsola
5 dkg
tojás kemény habja (citromléval és cukorral felverve)
2 db

Preparation mode:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az összes hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva pihentetjük, majd egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, betekerjük, mint a beiglit és 4-5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük. Tejföllel megkenjük a tetejét, lassan (esetleg alufóliával a sütési idő feléig letakarva) kb. 30 percig sütjük.