Almás pite gluténmentesen

Ingredients:
Preparation mode:
Az almákat előkészítem, meghámozom, kiszedem a magházat, és hogy ne barnuljon, citromos vízben félreteszem.
A tejfölben elkeverem a porcukrot, és az élesztőt. Félreteszem, míg a tésztát elkezdem összeállítani.
A liszthez hozzáadom a sót, majd elmorzsolom a vajjal, mintha omlós tésztát készítenénk. Ha meg van, hozzáadom a tojásokat, és az élesztős tejfölt, és egy rugalmas tésztát gyúrok belőle. Letakarva félreteszem pihenni.
Közben lereszelem az almát egy edénybe, hozzáadom a cukrot, fahéjat, és elődinsztelem. Akkor jó, ha már levet ereszt, de még nem teljesen puhára főtt. Ekkor a csomag pudingport kevés vízzel csomómentesre keverem, és gyors keverés mellett besűrítem vele az almámat. Félreteszem hűlni.
Kb 1 órányi pihentetés után a tésztámat átgyúrom, 2 felé veszem, és sütőpapíron kinyújtom kb gáztepsi méretűre. Sütőpapírostól átemelem a tepsimre, megszurkálom villával, majd a langyosra hűlt almát ráhalmozom, és eloszlatom rajta. Szintén sütőpapíron kinyújtom a tészta másik felét is, és ráborítom az almára. Ezt a lapot is megszurkálom villával, majd egy felvert tojással megkenem a tetejét és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm.