Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás táska

Ingredients:

liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
50 g
sertészsír
25 g
tojás
1
tej
2 dl
(amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet)
alma
fahéj
babapiskóta

Preparation mode:

Töltelékhez: reszelt alma, fahéj, cukor, reszelt babapiskóta
A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére almástölteléket teszünk (kb. 1 kanál), a tészta széleit behajtogatjuk, tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük egész felvert tojással, ismét kelesztjük (kb. 20percig).
Sütés: 180° 15-20 p. (sütő függő!)
A töltelék készülhet nyers, vagy előzőleg lereszelt, cukorral és fahéjjal összefőzött almából, esetleg almadzsem.
#süssotthon

Elkészítés lépései:

Almás táska elkészítésének 1. lépése