Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Angol muffin

Ingredients:

Budafoki élesztő
20 g
liszt
450 g
búzadara
50 g
víz
5,5 dl
10 g
cukor
15 g
vaj
25 g
Búzadara
Felületre

Preparation mode:

Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül.
Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék.
A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron, letakarva kelesszük nagyjából 40 percet.
Teflonos serpenyőben süssük meg alacsony hőmérsékleten, 2 percenként megfordítva a tésztákat. A sütés kicsit időigényes, nagyjából 15-20 perc. Gyorsabban elkészülnek és szebbek is a muffinok, ha sütés közben lefedjük a serpenyőt.

Elkészítés lépései:

Angol muffin elkészítésének 1. lépése
Angol muffin elkészítésének 2. lépése