Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Anpan (Japán babos zsemle)

Ingredients:

BL 80 liszt
500 g
Budafoki friss élesztő
10 g
5 g
cukor
40 g
vaj
65 g
tojás
1 db
tej
200 g
TÖLTELÉK:
Azuki bab
100 g
cukor
100 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A száraz azuki babot öblítsd le és egy éjszakára áztasd be hideg vízbe.

Másnap egy edényben tedd fel főni és 5 perc forralás után cseréld le a vizet rajta, majd ismét főzd, amíg meg nem puhul a bab. Leszűrés után egy robotgépben vagy botmixerrel aprítsd össze és a cukorral keverd el! Ismét tedd a tűzre és sűríts be állandó keverés mellett! Kihűlés után használható!

Tészta készítése:

A vaj kivételével mérj ki mindent egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas tésztát! Majd a vajad gyúrd bele, amíg ismét nem lesz selymes a tésztád.

Letakarva pihentesd 25 percet.

Egyenként 70 gramm tésztadarabokat mérj ki és gömbölyítsd fel azokat.

Letakarva ismét pihentesd 5 percet.

Határozott mozdulattal lapítsd ki a tésztát és a közepébe helyezz 30 g tölteléket. Alaposan csomagold be a tölteléket és sütőpapíros lemezre helyezd a zsemléket.

Letakarva keleszd duplájára kb. 45 perc és felületét egésztojással kend be. Sütés elött díszítsd fekete szezámmal és 175°C-os sütőben süsd aranybarnára kb. 15-16 perc alatt.