Aszalt paradicsomos fetás táska

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
15 g
olívaolaj
25 g
sűrített paradicsom
125 g
víz
150 ml
TÖLTELÉK:
feta sajt kockázva
200 g
aszalt paradicsom apróra vágva (olajban elrakott)
200 g
PANCS (alaposan keverd el):
víz
50 ml
liszt
40 g
só
10 g
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, majd egy dagasztó tálban gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát.
Letakarva keleszd kb. 40 percet.
80 g-os darabokat mérj ki a tésztából, majd gömbölyítsd fel őket.
Pár perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki oválisra és a tölteléket oszd el egyenletesen a tésztákban. Alaposan csomagold be a tölteléket és letakarva keleszd legalább 60 percet.
Sütés előtt egésztojással kend le a felületét vagy díszítheted liszttel is egy szita segítségével.
Tedd sütőbe és 200 °C-on süsd kb. 10 percet.
Ha tennél rá pancsot is, akkor a sütés felénél vedd ki a sütőből és egy villával csorgass rá pancsot, majd ismét tedd vissza a sütőbe és süsd tovább.
Jó étvágyat kívánunk!