Avokádókrémes kávés briós

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
főzött kávé
250-270 ml
friss Budafoki élesztő
25 g
só
8 g
vaníliás cukor
10 g
cukor
50 g
vaj
50 g
AVOKÁDÓKRÉM:
főzhető vaníliás pudingpor
1 csomag
avokádó
3 db
tej
300 ml
vaníliás cukor
1 zacskó
cukor
6 ek
kevés vaj
Preparation mode:
A tésztához kimért anyagokat összegyúrjuk, így egy rugalmas tésztát kapunk.
A 15 percig pihentetett tésztát elosztjuk 12 egyforma részre és gombócokat formázunk belőlük.
Pihentetés követően vékony szálakat sodrunk és megfonjuk őket.
Kb. 40 percet kelesztjük a fonott briósokat. Tojással lekenjük a tetejét és mákkal, mandulával díszítjük.
Sütés: 200 °C 12-14 perc.
Ha kihűlt, kettévágjuk és a krémmel töltjük.
Avokádókrém:
A szokott módon pudingot főzünk. Még melegen keverjük bele a vajat. Az avokádó húsát turmixolva kevertem bele. Ha kicsit híg, keményítőt belekeverve javíthatunk az állagán.
Jó étvágyat kívánunk!