Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Az én glutén & tejmentes almás kockám!

Az én glutén & tejmentes almás kockám!
A tészta alapanyagát egy edénybe rakjuk, jól össze gyúrjuk, kb. 20 percet pihentetjük, megfelezzük, kinyújtjuk az egyiket és egy sütőpapírral bélelt kilisztezett tepsibe rakjuk. Közben 1 kg almát megpucolunk, lereszeljük, kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük és rárakjuk a tésztára, majd kinyújtjuk a másik lapot és azzal beborítjuk, felvert tojással a tetejét le kell kenni és villával megszúrkálni! 160 fokon kb 30-40 percig sütni, ameddig szép barna nem lesz!
Elkészülési idő: 
1,5 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g gluténmentes lisztkeverék
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz növényi tejföl krém
  • 200 g növényi margarin
  • csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 3/4 kocka Budafoki élesztő belemorzsolva
  • Töltelék:
  • 1 kg reszelt alma
  • ízlés szerint cukor, fahéj