Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Baconos-pirított hagymás pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
margarin
150 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
10 g
tejföl
100 g
egész tojás
1 db
kockázott bacon
150 g
pirított hagyma
30 g
tej
50 ml
(picike, amit kíván)

Preparation mode:

A lisztet a margarinnal morzsold el! A kapott morzsához tedd hozzá a sót, cukrot, tejfölt, 1 tojást, a tejet és az élesztőt, majd kezdd el a dagasztást. A dagasztás, gyúrás végén tedd hozzá a pirított hagymát és a kockázott szalonnát.

A dagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 20-25 percet.

A tésztát a pihentetés után nyújtsd ujjnyi vastagra és késsel kockázd a tetejét.

Kend meg a felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal. Kicsi pogácsákat (kb. 20 g) szaggass belőle.

Keleszd további 30-40 percet, majd forró sütőben kb. 240 °C-on 6-7 perc alatt süsd meg.

Jó étvágyat kívánunk!