Baconos-pirított hagymás pogácsa

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
margarin
150 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
10 g
tejföl
100 g
egész tojás
1 db
kockázott bacon
150 g
pirított hagyma
30 g
tej
50 ml
(picike, amit kíván)
Preparation mode:
A lisztet a margarinnal morzsold el! A kapott morzsához tedd hozzá a sót, cukrot, tejfölt, 1 tojást, a tejet és az élesztőt, majd kezdd el a dagasztást. A dagasztás, gyúrás végén tedd hozzá a pirított hagymát és a kockázott szalonnát.
A dagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 20-25 percet.
A tésztát a pihentetés után nyújtsd ujjnyi vastagra és késsel kockázd a tetejét.
Kend meg a felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal. Kicsi pogácsákat (kb. 20 g) szaggass belőle.
Keleszd további 30-40 percet, majd forró sütőben kb. 240 °C-on 6-7 perc alatt süsd meg.
Jó étvágyat kívánunk!