Bagel

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
40 g
vaj
20 g
víz
2,5 dl
Preparation mode:
Minden nyersanyagot készíts elő egy tálba és a langyos vízzel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd meleg helyen legalább 30 percig.
80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és mindegyiket gömbölyítsd fel, majd letakarva 10 percet pihentesd.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 20 cm-re, majd formázz belőle karikát! Sütőpapíros lemezen keleszd kb. 20 percet, közben egy edényben tegyél fel forrni vizet.
A főző vízbe tegyél 1-2 evőkanál barnacukrot, majd tedd bele a bageleket és mindkét oldalukat főzd 30 mp-ig, nem lobogó vízben.
Ha magvasat szeretnél készíteni, akkor főzés után közvetlen forgasd meg magba a tésztákat.
Ezután jön a sütés: 220 °C-os előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd aranybarnára.
Jó étvágyat kívánunk!