Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Bajnokok perece

Ingredients:

BL55 liszt
500 g
Budafoki Élesztő
50 g
15 g
cukor
5 g
sertészsír
150 g
víz
1,5 dl
BL55 liszt
100 g
Felületre
30 g
Felületre
Víz
Felületre: sűrű palacsinta tésztaszerű állag elérése a cél.

Preparation mode:

A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel, kolbászkarikával, mákkal vagy éppen szezámmaggal. Meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. A sütőt közben 250°C-ra melegítjük, és 10 perc alatt megsütjük a pereceket.
Amikor már szép barna a felületük, kivesszük a tepsit sütőből, és egy ecset segítségével ráfolyatjuk a pancsot a perecekre, majd 1 percre visszahelyezzük őket a sütőbe.

Elkészítés lépései:

Bajnokok perece elkészítésének 1. lépése