Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

beigli

Ingredients:

liszt
50 dkg
cukor
20 dkg
margarin
20 dkg
élesztő
1 kocka
tej
5 dl
tojás
1
1 csipet
darált mák
20 dkg
porcukor
40 dkg
kakaópor
ízlés szerint

Preparation mode:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot, 20 dkg porcukorral összekeverünk majd hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémet főzünk belőle. A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.
A megkelt tésztát két részre osztjuk majd kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékeket. Azután feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután forró sütőben szép barnára sütjük.