Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Bejgli (zserbós, csokis-marcipános)

Ingredients:

liszt
60 dkg
vaj
21 dkg
0,5 dkg
cukor
6 dkg
tojás
1 db
hideg tej
3-3,2 dl
Budafok élesztő
3 dkg
cukros darált dió + baracklekvár
20 dkg
kész marcipán massza
20 dkg
jó minőségű étcsokoládé
2
egész tojás
1 db
kenéshez

Preparation mode:

1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az egész tojást, a hideg tejet és belemorzsoljuk az élesztőt (nem futtatjuk!).
2. Alaposan kidolgozzuk, homogén, csomómentes tésztát kapunk.
3. 30 percre hűtőbe helyezzük.
4. A tészta felét kinyújtjuk téglalapalakúra, megkenjük sárgabarackkal (l. kép), rászórjuk a cukros diót.
5. A másik felét is kinyújtjuk, ráhelyezzük az előzőleg ugyan ilyen méretű kinyújtott marcipánt, nagylyukú reszelőn ráreszeljük a marcipánra az étcsokoládét.
6. Feltekerjük a megtöltött tésztákat a képen látható módon.
7. Megkenjük a felvert tojássárgájával.
8. Ismét visszahelyezzük a hűtőbe 30 percre.
9. Elővesszük a 2 bejglit a hűtőből és szobahőmérsékleten, konyhapulton kb. 1 órát pihentetjük.
10. Pihentetés/kelesztés után a bejgliket megkenjük a felvert tojásfehérjével és villával megszurkáljuk az oldalát és a tetejét.
11. 15 percig ismét pihentetjük, hogy a fehérje megszáradjon.
12. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a bejgliket.
13. Előmelegített sütőbe tesszük és 200°C-on 15 percig sütjük.
14. 15 perc után a sütő hőmérsékletét csökkentjük 180°C-ra, és még 10-15 percig sütjük