Böjti perec

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 10 percig letakarva pihenni hagyjuk.
Ezután 60 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és kis ideig letakarva ismét pihentetjük.
Ezután a tésztákból csíkokat formázunk és letakarva további 5 percre félretesszük. Majd a csíkokat kb. 50 cm hosszúra nyújtjuk és perecet formázunk belőlük. A pereceket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk.
Végül a tetejét vízzel megpermetezzük és előmelegített sütőben vízgőzzel megsütjük. Ehhez néhány perccel korábban egy másik tepsit teszünk az előmelegített sütő alsó rácsára, beleöntünk 1/8 liter vizet és azonnal becsukjuk a sütő ajtaját.
A köztes időben a máz alapanyagait habverővel összekeverjük, addig amíg a liszt csomómentes nem lesz.
A pereceket 200°C-on kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük, még melegen a megkenjük a mázzal és további két perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: