Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Bolognai pizza tekercs

Ingredients:

liszt
30 dkg
olaj
0,5 dl
élesztő
2,5 dkg
0,5 dkg
tojás
1 db
tej
0,5 dl
cukor
1 dkg
KNORR Bolognai fix
1 tasak
darált sertéshús
50 dkg
reszelt trapista sajt
20 dkg

Preparation mode:

Pizza tésztához:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor
Elkészítés:
A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félre teszünk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vízet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik. A félre tett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük.

Tésztára:
Hozzávalók:
1 tasak KNORR Bolognai fix, 50 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt trapista sajt

Elkészítés:
A bolognait a tasakon lévő utasítás szerint készítem el, majd hagyom kihűlni.
Ezután az ujjnyi vékonyra kinyújtott pizza tésztára egyenletesen elkenem, majd hosszában feltekerjük és ujjnyi karikára vágom. Zsírozott, lisztezett tepsibe szellősebben rakom, és tetejét bőven megszórom reszelt trapista sajttal.
25 perc alatt, 180 C°-on sütöm

Elkészítés lépései:

Bolognai pizza tekercs

Pizza tészta:
hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor

Elkészítés: A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félre teszünk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vízet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik. A félre tett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük.

Tésztára:
Hozzávalók: 1 tasak KNORR Bolognai fix, 50 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt trapista sajt

Elkészítés: A bolognait a tasakon lévő utasítás szerint készítem el, majd hagyom kihűlni.
Ezután az ujjnyi vékonyra kinyújtott pizza tésztára egyenletesen elkenem, majd hosszában feltekerjük és ujjnyi karikára vágom. Zsírozott, lisztezett tepsibe szellősebben rakom, és tetejét bőven megszórom reszelt trapista sajttal.
25 perc alatt, 180 C°-on sütöm