Bolognai pizza tekercs

Ingredients:
Preparation mode:
Pizza tésztához:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor
Elkészítés:
A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félre teszünk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vízet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik. A félre tett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük.
Tésztára:
Hozzávalók:
1 tasak KNORR Bolognai fix, 50 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt trapista sajt
Elkészítés:
A bolognait a tasakon lévő utasítás szerint készítem el, majd hagyom kihűlni.
Ezután az ujjnyi vékonyra kinyújtott pizza tésztára egyenletesen elkenem, majd hosszában feltekerjük és ujjnyi karikára vágom. Zsírozott, lisztezett tepsibe szellősebben rakom, és tetejét bőven megszórom reszelt trapista sajttal.
25 perc alatt, 180 C°-on sütöm
Elkészítés lépései:
Bolognai pizza tekercs
Pizza tészta:
hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor
Elkészítés: A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félre teszünk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vízet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik. A félre tett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük.
Tésztára:
Hozzávalók: 1 tasak KNORR Bolognai fix, 50 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt trapista sajt
Elkészítés: A bolognait a tasakon lévő utasítás szerint készítem el, majd hagyom kihűlni.
Ezután az ujjnyi vékonyra kinyújtott pizza tésztára egyenletesen elkenem, majd hosszában feltekerjük és ujjnyi karikára vágom. Zsírozott, lisztezett tepsibe szellősebben rakom, és tetejét bőven megszórom reszelt trapista sajttal.
25 perc alatt, 180 C°-on sütöm