Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Bolognais batyu

Ingredients:

finomliszt (BL55)
1 kg
friss BUDAFOK élesztő
50 g
tej
0,5 l
ízlés szerint
tojás
1 db
a kenéshez
nagyobb méretű csirkemell
2 db
bolognai szósz
1 db
resztelt sajt
ízlés szerint

Preparation mode:

A lisztet egy tálba rakjuk átszitálva, majd a közepébe egy nagyobb méretű lukat készítünk. Ide öntjük a langyosra melegített tejet, majd hozzáadjuk az élesztőt és egy kis cukrot. A tál szélére sót szórunk és az olajat is oda öntjük.
Ha az élesztőt felfuttattuk, akkor utána alaposan összegyúrjuk a tésztát. (Ha kell adunk hozzá még tejet.) Amikor már elválik a kezünktől lelisztezzük és letakarva hagyjuk pihenni. (Kb 1/2 óra)
Amíg kel a tészta, a csirkemellet apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a bolognai szószt.
Ha a tészta megkelt, bekapcsoljuk a sütőt (kb 175°C) és kinyújtuk a tésztát 4-5 mm vastagságúra. Kockákra vágjuk és átlósan teszünk rá tölteléket. A másik két sarkát összehúzzuk és jól összenyomkodjuk, hogy ne jöjjön szét. Ezután a két végébe reszelt sajtot szórunk. Ha kész, hagyjuk pihenni míg a sütő felmelegszik.
Sütés előtt megkenjünk tojással és aranybarnára sütjük.
Salátával, vagy önmagában tálaljuk. Jó étvágyat ! 🙂