Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Bőségszaru

Preparation mode:

Elkészítési idő:

12-15 perc

Hozzávalók:

Liszt: 250g, Víz: 1,5dl, Só: 5g, Cukor: 5g, Olívaolaj: 1 evőkanál, Tojás kenéshez, szezámmag

A lisztet, sót és cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az élesztőt. Villával keverjük el a masszát, amíg a liszt az összes vizet fel nem veszi. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és dagasszuk simára a tésztát.
Ha kész, letakarva hagyjuk pihenni félórát.
Nyújtófával nyújtsuk el vékony, kb. fél centi vastag, nagyjából négyzet alakú lappá, majd vágjuk fel másfél centi széles csíkokra.
A tésztacsíkokat tekerjük fel az előzőleg olajjal megkent sütőtölcsérre, majd tegyük sütőpapíron sütőlemezre, vagy tepsibe.
Hagyjuk megkelni kb. 30-40 percig.
Kenjük le felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
Süssük 220 C-on kb. 12-15 percig sütőtől függően.

Tipp: Ha nincs otthon sütőtölcsér, csinálhatunk négyzetalakú papírtányérból, amire alufóliát tekerünk.

Elkészítés lépései:

Bőségszaru elkészítésének 1. lépése
Bőségszaru elkészítésének 2. lépése
Bőségszaru elkészítésének 3. lépése