Bukta

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt meleg tejben feloldjuk, a liszt egyharmadával és egy kevés cukorral elkeverjük, megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk. A többi hozzávalót kimérjük és a kész kenyértésztával egy sima tésztává dolgozzuk össze. A kész tésztát ezután fél órán át letakarva ismét kelni hagyjuk, majd kötélformára alakítjuk, és kb. 30 centis darabokat vágunk belőle. A darabokat gömbbé formáljuk, végül pedig lelapítjuk.
A sárgabaracklekvárt egy kanállal a tésztadarabokra helyezzük, és a tésztát minden oldalról alaposan lezárjuk. Ismét gömbbé formáljuk a már megtöltött tésztát, olvasztott vajba mártjuk és lazán, egymástól kényelmes távolságra a kivajazott tepsire helyezzük.
Még egyszer 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk, majd 190°C-on 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után porcukorral megszórjuk, és a legjobb, ha még melegen vaníliaszósszal tálaljuk.
Elkészítés lépései: