Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Burgonyafánk

Ingredients:

burgonya
1,2 kg
liszt
30 dkg
tojás
4 db
őrölt szerecsendió
néhány g (fűszerezésnek)

Preparation mode:

1,2 kg burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntve róla ,áttörjük. Hagyjuk kihűlni , hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, 4 tojást, 2 dkg Budafok élesztőt belemorzsolunk ,sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Kb 15 percig pihenni hagyjuk , majd  1 evőkanál segítségével  beleszaggatjuk  a bő forró olajban és mindkét oldalát pirosra sütjük, kivesszük és az olajat lecsöpögtetjük ,tálaljuk.  Egy kis változat : lehet a tésztájába egy kevés finomra vágott pulykasonkát is keverni. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük. Nagyon laktatós. Jó étvágyat kívánok!