Burgonyafánk

Ingredients:
burgonya
1,2 kg
liszt
30 dkg
tojás
4 db
só
őrölt szerecsendió
néhány g (fűszerezésnek)
Preparation mode:
1,2 kg burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntve róla ,áttörjük. Hagyjuk kihűlni , hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, 4 tojást, 2 dkg Budafok élesztőt belemorzsolunk ,sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Kb 15 percig pihenni hagyjuk , majd 1 evőkanál segítségével beleszaggatjuk a bő forró olajban és mindkét oldalát pirosra sütjük, kivesszük és az olajat lecsöpögtetjük ,tálaljuk. Egy kis változat : lehet a tésztájába egy kevés finomra vágott pulykasonkát is keverni. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük. Nagyon laktatós. Jó étvágyat kívánok!