Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Burgonyás sör pogácsa

Ingredients:

burgonya
50 dkg
főtt, áttört kihűlve
ráma
40 dkg
4 dkg
Budafoki élesztő
4 dkg
tojássárgája
2 db
tojás
1 db
(a lekenéshez)
liszt
70 dkg

Preparation mode:

A kihűlt és áttört burgonyát megsózzuk és a rámával alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Hozzáadjuk a tojássárgákat és morzsoljuk bele az élesztőt is. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Letakarva tegyük egy éjszakára a hűtőbe pihenni. Hűtőből kivéve gyúrjuk át és nyújtsuk 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel mintázzuk, majd 2-3 cm-es kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojással és pihentessük 1/2 órát. 210-220 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.