Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

camembertes virslis kiflik

Ingredients:

finom liszt
500 g
friss élesztő
12 g
tej
3 dl
olaj
1 dl
tejföl
2 ek
tojás sárgája
1
virsli
6 db
camembert sajt
1 db
2 tk

Preparation mode:

Az átszitált lisztet egy nagyobb tálba tesszük és a sóval elkeverjük,
A tejet langyosra melegitjuk es belemorzsoljuk a friss élesztőt,pici cukrot teszunk bele.
Mikor felfutott hozzaadjuk a liszthez es beleontjuk az 1dl olajat is.
Alsposan osszedolgozzuk es fél órán át kelesztjük.

Amikor megkelt lisztezet felületre boritjuk es egyszer átgyurjuk.

0,5 cm vastagra nyujtjuk es csikokra vagjuk.

A virsliket 4 felé vágjuk a camembert sajtot vekony szeletekrel.

Ràhelyezünk a tésztára 1 szelet sajtot és 1 virslit majd szépen feltekerjuk,ezt addig ismételjük míg tartanak a hozzávalók.

Sütöpapíros tepsibe tesszük öket,
a 2 ek tejfölt elkeverem a tojássárgával és megkenem a tetejüket.

Kb 15 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

Izlés szerint megszórhatjuk sajtal vagy szezám maggal is.