Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cheddar sajtos kalács

Ingredients:

finomliszt
30 dkg
porélesztő
1 tk
sütőpor
1 tk
vaj
5 dkg
tejföl
5 ek
langyos tej
1,5 dl
cukor
1 tk
tojássárgája
2 db
1 tk
reszelt cheddar sajt
20 dkg
Töltelék
Frissen őrölt bors
Töltelék
tojás
1 db
kenéshez
pirított magvak
2 dkg
kenéshez

Preparation mode:

• Szitáljuk egy tálba lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a sót, majd morzsoljuk össze a szoba-hőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
• Ez után mehet hozzá tejföl és a tojás. Gyúrjunk belőle lágy tésztát.
• Egy óra alatt kelesszük a duplájára.
• A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre és nyújtsuk ki téglalap alakúra.
• Szórjuk meg a reszelt cheddarral és tekerjük fel.
• Vágjuk szeletekre és készítsünk belőle „kalász” formát.
• Kenjük le az enyhén felvert tojással és szórjuk meg a magvakkal.
• Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre.