Cheddaros-almás rúd

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
vaj
100 g
tojás
1 db
só
12 g
piros savanykás alma reszelve
1 db
vörös cheddar sajt
200 g
tej
150 ml
Preparation mode:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk az alma és a sajt kivételével. Ha félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot. Homogén tésztává gyúrjuk és a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát 8 x 1,5 cm-esre vágjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük, felületét egésztojással kenjük.
Meleg helyen kelesztjük 30 percet és előmelegített sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük 210 °C-on.