Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Ciabatta

Ingredients:

kenyérliszt
700 g
15 g
víz
720 ml
Budafok friss élesztő
25 g
olivaolaj
70 ml

Preparation mode:

1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat.
2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe.
3. Dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki.
4. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Meleg, nem huzatos helyen kb. 60 percig pihentetjük.
5. Vegyük ki a tésztalabdát, osszuk három egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. A három tésztadarabból sodrófával sodorjunk három hosszú tekercset. A tekercseket helyezzük két sütőpapírra, majd pihentessük letakarva további 60 percen át.
6. A tetejüket kenjük meg olívaolajjal. Végül 220°C-osra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre