Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Citromos-diós omlós kelt

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
7 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj
250 g
tej
100 g
tojás
1 db
TETEJÉRE:
durvára darált dió
200 g
kristálycukor
100 g
TÖLTELÉK:
citromlé
250 g
vaníliás pudingpor (főzős)
30 g
cukor
100 g
vaj
20 g
vaníliás cukor
1 csomag

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet.

Elkészítés:

A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd bele a többi hozzávalót és készíts egy gyúrható nem túl lágy tésztát.

Fóliával takard le és legalább 1 órára tedd be a hűtőbe.

Nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és vágd fel 4-5 cm széles négyszögre.

Tedd sütőpapíros lemezre és minden másodikat kenj le egésztojással, majd durvára darált cukros dióba mártsd bele.

170 °C-on kb. 10 perc alatt süsd meg.

A kihűlt krémet egy habverővel keverd át, majd kanállal rákenve, ízlés szerint töltsd össze a diós részt a simával.

Jó étvágyat kívánunk!