Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Citromos nyuszikalácsok

Ingredients:

liszt
60 dkg
friss élesztő
1 db
tej
3 dl
vaj
113 g
cukor
3 ek
vaníliás cukor
1 csomag
fél kk
tojás
2 db
reszelt citromhéj

Preparation mode:

1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalókból,és a felfuttatott élesztőből egynemű tésztát dagasztunk(vagy robotgéppel kb 3 perc).
Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük(kb 1 óra).

Elkészítés lépései:

Ha megkelt vegyük ketté a tésztát, gombóccá formázva,letakarva 10 percet pihentessük.
Nyújtsuk kb 14×25-ös téglalappá másfél újjnyi csíkokat vájunk le.A csík végéből vágjunk le egy pici darabot,ez lesz a nyuszi farka.
Hengergessük meg a csíkot,és a két végét vékonyítsuk el,ez a fül.Formázzunk U alakot és csavarjuk meg a tésztát.A pici tésztadarabból kis gombócot készítünk és ültessük a helyére a farkincát.
Az összes tésztát használjuk így fel.
Kipapírozott tepsire rakjuk,kissé távolabb egymástól, majd pihentetjük 30 percig.
Ha bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk akkor kenjük meg tejjel szórjuk meg kókuszreszelékkel a farkincákat.
Előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük.